Riesling weeks

30 maj - 12 juni 2022

Mellan 30 maj och 12 juni kommer du kunna stötta dina lokala restauranger genom olika erbjudanden och testa ett brett utbud av tyska rieslingviner. 

Riesling är en av våra mest hyllade druvor och det förtjänar att firas. Runt om i landet kan du därför under denna vecka upptäcka nya och gamla rieslingfavoriter på en mängd restauranger och vinbarer. 

På den här sidan samlar vi allt du behöver veta om Riesling Week 2022 och vad som händer nära dig. Var med och fira Riesling Weeks 2022 med oss! 

#RieslingWeek2022

2022 års restauranger under Riesling Week

Melanders Dalagatan Melanders Dalagatan

Besök sida
Lenoteket Lund Lenoteket Lund

Besök sida
Linnéa och Peter Linnéa och Peter

Besök sida

Bli inspirerad

Här listar vi alla restauranger och vinbarer som är med och firar Riesling Week under 2022.

Välj en plats på kartan och klicka dig in till mer information om de som deltar hos Star Wine List. De olika restaurangerna och vinbarerna har även olika events och menyer under veckan. 

Missa inte din chans att få prova, jämföra och hitta nya favoritviner från tyska vinmakare! 

Tyskland – Rieslingens hemland

Vinlandet Tyskland har under de senaste många åren haft en fantastisk utveckling. Idag präglas Tysklands 13 vinregioner av tradition och hantverk, men också av innovation och förnyelse från nästa generations vinmakare. Riesling är en lysande stjärna på den tyska vinhimlen och druvan hyllas av vinälskare världen över. Med sin mångsidighet kombineras druvan med både sött och salt och har en tydlig roll på den nordiska gastronomiscenen.   

Över 60% av alla världens rieslingstockar finns i Tyskland och det är av den anledningen som Tyskland på goda grunder kallas för rieslingens hemland. Det tyska klimatet passar perfekt till denna eleganta druva som trivs bäst i nordliga svalare temperaturer. 

Riesling kan ge allt från knastertorra och eleganta viner fulla av mineralitet till honungssöta och silkeslena viner – beroende på var druvan växer och hur sent på året den skördas. Riesling förknippas ofta med hög syra och inslag av äpplen, päron, citrus och honung. Mångsidigheten gör det till och med möjligt att kombinera en hel måltid med olika typer av rieslingviner, från förätten till desserten. 

Riesling Week partners